IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предложиха 1 млрд. евро за Opel

Компания от сектора на соларните технологии е готова да инвестира в автомобилостроенето

11:07 | 20.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Предложиха 1 млрд. евро за Opel

Компанията SolarWorld, занимаваща се с производството на продукти, генериращи слънчева енергия, е предложила 1 млрд.евро за придобиването на автомобилния концерн Opel, съобщи Automedia.bg.

SolarWorld е една от най-големите компании в Германия с персонал от 2100 души. Тя стана известна с това, че през 2006 година сключи мащабна сделка с компанията Shell, закупувайки соларния бизнес на петролният гигант.

Ако Opel приеме изненадващата оферта на SolarWorld, може да се превърне в първата европейска компанията, произвеждаща екологично чисти автомобили.

Според запознати, SolarWorld са предложили на Opel 350 млн. евро в брой и 950 млн. евро под формата на банкови кредити.

Едно от условията на сделката е Opel да се отдели от компанията-майка General Motors, както и да бъдат изплатени обезщетения на стойност 40 хил. евро за всеки служител.

От Opel споделят, че компанията не е за продан, но заради сериозните финансови проблеми на GM, възможността SolarWorld да закупи немския концерн е напълно реална.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още