IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на Chrysler съгласен на годишна заплата от 1 долар

Директорът на General Motors Рик Уагонър пък е казал, че вече се е съгласил заплатата му да бъде намалена двойно

10:07 | 19.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на Chrysler съгласен на годишна заплата от 1 долар

Изпълнителният директор на американския автомобилен производител Chrysler е готов да се задоволи с годишна заплата от един долар предвид усилията за изправяне на компанията на крака.

„Готов съм да приема това“, е заявил Робърт Нардели по време на изслушване от Конгреса, който той се опитва да убеди в необходимостта да отпусне 25 млрд. долара за спасяването на трите големи автомобилни компании от Детройт - General Motors, Ford и Chrysler, предаде АФП.

Директорът на General Motors Рик Уагонър пък е казал, че вече се е съгласил заплатата му да бъде намалена двойно. „Готов съм да направя и тази жертва“, все пак е допълнил той.

Що се отнася до шефа на Ford Алън Мълали, според него става дума за „символичен жест“, като той предпочита да бъде наблегнато на всички наскоро взети мерки за намаляване на заплатите и премахване на премиите.

Въпросът дали ще се съгласят на заплата от един долар беше зададен и на тримата от сенатора демократ от Монтана Джон Тестър, който е припомнил, че бившият изпълнителен директор на Chrysler Лий Якока е подел инициативата да получи заплата само от един долар през 1979 г., когато е получил финансова подкрепа за фирмата от държавата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още