IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола леко нагоре

Опасенията за спад на потреблението задържат суровината на ниски нива, дори отоплителният сезон може да не окаже влияние

09:50 | 19.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола леко нагоре

Цената на суровия петрол остана почти без промяна по време на търговията в Ню Йорк.

„Пазарът все още се опасява за потреблението и оставя цената на ниски нива“, коментира анализаторът Дейвид Мур, цитиран от Bloomberg.

Освен това се очаква запасите на суровината в САЩ да са нараснали с 1 млн. барела за седмицата до 14 ноември. Докладът на енергийното министерство ще бъде публикуван днес. Прогнозите са също за спад на производството на рафинериите за трета поредна седмица. Продажбите на бензин са се понижили през миналата седмица с 2,8 на сто, като това в 30-ти пореден спад.

Цената на суровия петрол с доставка през декември се повишава с 0,26 на сто до 54,53 долара за барел по време на електронната търговия, след като в редовната сесия фючърсите поевтиняха с 1 на сто до 54,39 долара.

Влияние върху цената оказват и прогнозите за забавяне на икономиката на Китай – вторият по големина потребител на петрол в света. Дори настъпването на зимния сезон, през който се консумира и гориво за отопление, може да не окаже влияние в посока нагоре, смятат анализатори.

Петролът от сорта Брент с доставка през януари се търгува по време на сесията в Азия с ръст от 0,12 на сто до 51,90 долара за барел, след като преди това загуби 0,9 на сто до 51,84 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още