IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатският пазар се върна на зелено в края на сесията*

Към края на сесията "биковете" отново се активизираха

21:16 | 18.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Щатският пазар се върна на зелено в края на сесията*

Американските акции отбелязаха първите си повишения за последните три дни в началото на днешната сесия, след като по-добрите от очакванията финансови резултати на Hewlett-Packard и Home Depot внесоха оптимизъм на пазара.

Впоследствие индексите минаха на отрицателна територия. Положителното настроение от началото на сесията се обърна след силно негативните данни за очакванията на представителите на строителните компании в САЩ.

Все пак към края на сесията "биковете" отново се активизираха и борсовите индикатори се върнаха на зелено. Dow Jones се повиши с 1,83% до 8424,75 пункта. S&P 500 нарасна с 0,98 на сто до 859,11 пункта, а Nasdaq Composite напредна с 0,08% до 1483,27 пункта.

Акциите на Hewlett-Packard скочиха в началото на търговията с 12%, повеждайки нагоре и останалите технологични книжа. От компанията съобщиха, че за тримесечието до 31 октомври очакват да отчетат 19% ръст на приходите до 33,6 млрд. долара.

Веригата магазини за стоки за дома Home Depot пък регистрира 6% ръст в цената на книжата си. Печалбата на компанията за третото финансово тримесечие се е понижила с 31% до 756 млн. долара, но това бе по-малък спад от очакванията на анализаторите, които освен това са видели усилия в групата да подобри състоянието на магазинната си мрежа и по-добро управление на разходите.

Акциите на Yahoo! пък се повишиха с 15% до 21,20 долара. Преди часове стана ясно, че изпълнителният директор на компанията Джери Янг напуска поста си, отваряйки вратите на евентуално сътрудничество с Mirosoft, особено след като наскоро заяви на конференция, че такова не е изключено.

За сметка на това акциите на Citigroup паднаха с 5,9 на сто след изказване на анализатори от Deutsche Bank, според когото банката може да отчете загуба за 2009 г. заради спада на приходите.

На зелено по-рано днес приключиха сесията повечето пазари в Западна Европа, където ръстовете варираха между 0,5 и 1,8 на сто. В региона на Централна и Източна Европа имаше нови сериозни понижения, особено в България, където основните индекси паднаха с над 10%. 

*Актуално към 23 часа
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още