IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жените инвеститори на Острова по-добри в избора на акции от мъжете

За една година до 1 септември 2007 г. жените са ограничили загубите си от акции до само една трета от реализираната загуба от мъжете частни инвеститори

11:08 | 18.11.08 г.
Жените инвеститори на Острова по-добри в избора на акции от мъжете

Жените частни инвеститори във Великобритания са управлявали инвестициите си далеч по-добре от мъжете през годината от 1 септември 2007 г. до 1 септември 2008 г., като са ограничили загубите си от акции до само една трета от реализираната загуба от мъжете частни инвеститори (с 68% по-малко), сочат данни на сайта за финансова информация DigitalLook.com.

За разглеждания период жените са загубили средно само 3% от портфолиото си, докато мъжете са загубили средно 9,5% на акция.

За сравнение индексът FTSE All-Shares е отстъпил с над 13,4% покрай задълбочаването на кредитната криза и бягството на инвеститорите от акции към кеш и ценни метали.

„Има много мъже трейдъри, на които няма да им хареса, че жените са продължили да се справят по-добре от мъжете в условията на страшен мечи пазар“, коментира Анди Йейтс, директор на DigitalLook.com.

Освен това проучвания от предишни години показват, че има тенденция жените да се справят по-добре от мъжете и в условията на бичи пазар, като данните на DigitalLook.com от 2004 г. и 2005 г. сочат, че жените са постигнали по-добри резултати от мъжете.

Последното проучване се базира на данни от над 2 хил. частни инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 18.11.08 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още