IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Citigroup планира съкращаване на 50 хил. души

Компанията вече освободи 23 хил. души, програмата за намаляване на разходите с 20 на сто е причината за новите уволнения

16:16 | 17.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Citigroup планира съкращаване на 50 хил. души

Четвъртата по пазарна капитализация банка в САЩ Citigroup планира да освободи още 50 хил. от своите служители. Това прави около 14 на сто от всички заети в компанията, предава АР. 

Основната причина за съкращенията е желанието на ръководството да съкрати разходите с 20 на сто заради кредитната криза.

Изпълнителният директор на банката Викрам Пандит вече предприе съкращения на 23 хил. служители от началото на годината чрез уволнения и продажба на бизнес единици. В резултат на това институцията остана с персонал от 352 хил. души към 30 септември.

Според новите планове обаче служителите трябва да бъдат редуцирани до 300 хил. в средносрочен план, става ясно от презентация, разработена от Пандит, която трябва да бъде представена по-късно днес.

Заложената от ръководството цел е годишните разходи през 2009 г. да паднат до около 50 млрд. долара, като, за сравнение, през последните 4 тримесечия те възлизат на 62 млрд. долара.

През миналата седмица акциите на Citigroup потънаха с 19 на сто, с което поевтиняването им се увеличи на 68 на сто. Преди старта на днешната сесия книжата на банката губят още близо 2 на сто до 9,35 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още