IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Г-20 излезе със становище, отново не се предлага нищо конкретно

Лидерите на най-силните държави в света постигнаха съгласие за мерки срещу кризата, но не се разбраха какви

22:30 | 15.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Г-20 излезе със становище, отново не се предлага нищо конкретно

Правителствените ръководители и държавните глави на 20-те най-силни икономики в света, които провеждат среща, посветена на глобалната финансова криза, изразиха съгласието си, че трябва да бъдат предприети съвместни мерки срещу проблемите. За пореден път обаче това, което заявиха лидерите, остава само като пожелание, тъй като не е постигната договореност какво точно трябва да се предприеме.

В съвместното становище, разпространено след срещата, лидерите на страните от Г-20 се обявиха за „по-широк политически отговор“ на опасността от дълбока рецесия, но оставиха топката в ръцете на отделните държави, които би трябвало да действат „както изглежда адекватно на вътрешните условия“, предава Bloomberg.

„Икономическата дейност се забавя значително във водещите икономики и изгледите в глобален мащаб се влошават“, заявяват лидерите на Г-20.

Представителите на водещите икономики предупредиха, че е опасно издигането на търговски бариери, призоваха за предоставяне на повече средства на Международния валутен фонд и поставиха месец март като краен срок за предложения за допълнителни действия по посока подобряване на счетоводните стандарти, затягане на контрола върху пазарите на деривативи и дейността на хедж-фондовете и рейтинговите агенции.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още