IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полсън: Нужна е рекапитализация на банки, а не изкупуване на лоши облигации

Според Полсън инжектирането на капитал в банките вместо изкупуване на непродаваемите ипотечни облигации е по-правилният подход към кризата

22:24 | 14.11.08 г.
Полсън: Нужна е рекапитализация на банки, а не изкупуване на лоши облигации

Финансовият министър на САЩ Хенри Полсън заяви днес, че рекапитализирането на банки е най-ефективният начин за използване на 700-те милиарда долара от спасителния план „Полсън“, съобщи CNBC.

Според Полсън инжектирането на капитал в банките вместо изкупуване на непродаваемите ипотечни облигации е по-правилният подход към кризата.

Днес шефът на Федералния резерв Бен Бернанке намекна за допълнително смъкване на основната лихва в страната, заявявайки, че централните банкери в цял свят са готови да предприемат допълнителни действия, ако е нужно, за размразяване на кредитните пазари.

Днес лидери от G-20 се събират във Вашингтон, за да обсъдят мерки за справяне с кризата, част от които са приемане на общи фискални стимули за съживяване на глобалната икономика.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още