IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хедж-фондовете са изгубили 100 млрд. долара през октомври

Индустрията е претърпяла тежък удар заради голямото количество поръчки за изтегляне на средства от страна на инвеститорите

11:27 | 13.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Хедж-фондовете са изгубили 100 млрд. долара през октомври

Хедж-фондовете са изгубили 100 млрд. долара под формата на активи през октомври, показват предварителни данни на Eurekahedge Pte, цитирани от Bloomberg. В основата на това стоят огромни поръчки за изтегляне на средства от страна на инвеститорите.

Средствата във фондовете са намалели средно с 3,3 на сто през октомври, показват изчисленията на индекса Eurekahedge Hedge Fund, който следи представянето на 2 000 глобално опериращи фонда. За същото време индексът MSCI World е падна с 19 на сто.

Като основни причини за загубите на фондовете се сочи сривът на индексите на всички пазари по света, който е накарал мнозина инвеститори да изтеглят парите си. Това е довело до сериозен удар за индустрията, чиито активи възлизат на 1,7 трлн. долара.

От началото на годината Eurekahedge Hedge Fund индексът е паднал с 11 на сто и е на път да отбележи най-тежката година, откакто е създаден през 2000 година. Все пак обаче показателят се представя далеч по-добре от световния индекс MSCI World, който за същия период се е смъкнал с 46 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още