IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсовите индекси в САЩ задълбочават спада от вчера*

За около час Dow Jones изгуби над 200 пункта при отсъствието на значителни новини за състоянието на американската икономика

17:37 | 11.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Борсовите индекси в САЩ задълбочават спада от вчера*

Днешната борсова сесия в САЩ започна с понижения за основните индекси. Днес в страната се чества Деня на ветераните от войните и се очаква оборотът на борсата да е по-нисък от обикновено. Сесия има само за фондовия пазар, а пазарът на облигации и държавни ценни книжа остава затворен.

При липсата на значими новини за състоянието на американската икономика основна водеща сила на пазара са корпоративните резултати на компаниите. Вниманието на инвеститорите беше приковано от данните на строителната компания за жилища Toll Brothers, които очакват спад на печалбата от 41 на сто на годишна база за последното тримесечие и отчетения от Starbucks спад на продажбите, който води до доста по-ниски от очакваните печалби.

Час след началото на търговската сесия в Ню Йорк, основният борсов индекс Dow Jones Industrial Average пада с 2,4 на сто (211 пункта) до 8 695,95 пункта. Широкият показател S&P 500 отстъпва с 2,6 на сто до 895,63 пункта, а технологичният индекс Nasdaq се понижава с 2,4 на сто до 1 578,57 пункта.

*Информацията е актуална към 17:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още