IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът отбеляза седмичен спад от близо 10 на сто

Днес на борсата в Ню Йорк черното злато регистрира леко повишение от 0,5 на сто

22:21 | 07.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отбеляза седмичен спад от близо 10 на сто

Фючърсите на лекия суров петрол с доставка през декември приключиха днешната търговия на New York Mercantile Exchange с леко повишение от 0,44% до 61,04 долара за барел.

По-рано днес контрактът се понижи до ниво от 59,97 долара за барел. На седмична база спадът на петролните фючърси е с близо 10 на сто.

Според анализатори, цитирани от Marketwatch, краткотрайният пробив на психологическото ниво от 60 долара за барел днес прави цената на "черното злато" уязвима в близките дни и седмици. Някои експерти са на мнение, че единственото нещо , което би могло да спре падането на цените, е евентуално решение на ОПЕК за допълнително свиване на производството.

В края на миналия месец Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) взе решение за намаляване на доставките с 1,5 млн. барела дневно.

Вчера министърът на петрола на Венецуела, която е един от най-големите износители, изрази мнение, че е необходимо свиване на доставките с допълнителни 1 млн. барела, за да бъде ограничен спадът в цените на суровината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още