IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загубата на GM за третото тримесечие се понижи до 2,5 млрд. долара

Приходите на компанията за тримесечието падат с 13 на сто

18:47 | 07.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Загубата на GM за третото тримесечие се понижи до 2,5 млрд. долара

Загубата на General Motors за третото тримесечие на тази година възлиза на 2,5 млрд. долара, или 4,45 долара на акция, показват данните от отчета на автомобилния производител, цитирани от Marketwatch. За същия период на миналата година загубата бе в размер на цели 42,5 млрд. долара (75,12 долара на акция).

Кешовите плащания на GM за тримесечието възлизат на 6,9 млрд. долара, като от компанията предупреждават, че до края на годината паричните й средства могат да паднат под необходимия миниум, който е необходим за нормалното й функциониране.

Приходите на компанията за тримесечието възлизат на 37,9 млрд. долара, което представлява спад от 13,3% на годишна база. В отчетите си компанията споменава, че планира съкращаване на разходите за възнаграждения с 30%, както и тези за подкрепа на дилърските мрежи. От GM уточняват, че ще се наложат и допълнителни съкращения на персонала.

Търговията с акциите на GM бе спряна непосредствено преди публикуването на данните за тримесечието, а след нейното възстановяване книжата на компанията бележат спад от 13,7% до 4,13 долара за брой*.

Днес бяха публикувани и резултатите на Ford Motor Company за тримесечието, които показаха, че загубата на компанията за третото тримесечие достига 6 цента на акция. Това е доста по-малко от изгубеното през съпоставимия период година по-рано – 19 цента на акция.

*Цената е актуализирана към 20:00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 07.11.08 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още