IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на презастрахователния гигант Munich Re се стопи от кризата

Положителният финансов резултат за третото тримесечие пада с 99 на сто спрямо миналата година

14:18 | 07.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на презастрахователния гигант Munich Re се стопи от кризата

Германската презастрахователна компания Munich Re отчита силен спад на печалбата си за третото тримесечие на годината. Основните причини за това са финансовата криза и големите изплащания на обезщетения заради пораженията от урагани в Атлантика, предава ВВС.

Печалбата за третото тримесечие на годината пада с 99 на сто до 12 млн. евро, след като за същия период миналата година беше постигнат положителен финансов резултат от 1,2 млрд. евро.

Заради проблемите на финансовите пазари най-големият презастраховател в света отхвърли предварителните си прогнози за печалбата за 2008 година. В края на 2007 г. от Munich Re обявиха плановете си за печалба от 3,4 млрд. евро. Впоследствие прогнозата беше ревизирана на 2 млрд. евро, но сега пазарите са „прекалено волатилни“ и това едва ли ще стане.

Финансовият директор на компанията Йорг Шнайдер заявява, че „финансовата 2008 година се показва като доста трудна заради финансовата криза“. Освен това „запазващата се волатилност на пазарите не позволява да се изготви достоверна прогноза за резултатите за цялата година“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 28.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още