IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономическата криза удари и сектора на забавлението

Печалбата на Walt Disney пада с 13 на сто, макар приходите да се увеличават

09:50 | 07.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Икономическата криза удари и сектора на забавлението

Един от емблематичните представители на сектора за забавление и развлекателна дейност - Walt Disney, показва първи симптоми на проблеми, свързани с финансовата криза. Компанията публикува по-слаби от очакваните данни за последното тримесечие на фискалната година, тъй като икономическите проблеми са се отразили на дейността й, предава ВВС.

Печалбата на Walt Disney за тримесечието възлиза на 760 млн. долара, което е с близо 13 на сто по-малко от регистрираните за съпоставимия период година по-рано 870 млн. долара. Спадът в печалбата идва на фона на увеличаване на приходите от дейността, които се увеличават от 8,93 млрд. на 9,45 млрд. долара.

„Потребителското доверие е на най-ниското ниво, което сме виждали през последните 30 години“, заявява изпълнителният директор Робърт Айгър. Неговите прогнози са, че въпреки голямото търсене на услугите, които предлага компанията му, предстоят тежки времена заради свиващите се потребителски разходи.

„Това може да ни окаже влияние вероятно още по време на празничния сезон, но почти сигурно ще ни се отрази през календарната 2009 година“, смята специалистът.

От Disney отчитат остър спад в хотелските резервации и лош рекламен климат за телевизионните си мрежи. Компанията притежава телевизионните канали ESPN и ABC, както и няколко хотела и развлекателни паркове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 01.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още