IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се срути с 15 на сто за два дни

Сортът Брент се търгува под 58 долара за барел, в Ню Йорк котировките се задържат около 61 долара

08:29 | 07.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се срути с 15 на сто за два дни

Суровият петрол понижи рязко цената си през последните дни, като увеличи спада си от началото на седмицата до почти 10 на сто. В резултат черното злато слезе на най-ниските си нива за последните 19 месеца.

Анализаторите отдават мощния спад в цената на петрола на слабите данни за пазара на труда в САЩ, които отново показват, че икономиката е съкратила работните позиции. Това подсили отново страховете от рецесия. Окончателните данни на правителството за безработицата ще бъдат оповестени по-късно днес.

По време на търговската сесия в Ню Йорк цената на петрола се понижи с 4,53 долара до цена на затваряне 60,77 долара за барел. Предходният ден пък котировките изгубиха 5,23 долара, което прави двудневния спад около 10 долара или близо 15 на сто.

Особено активна беше търговията с черното злато в края на вчерашната сесия на борсата в Ню Йорк, когато суровината пропадна под 60 долара за барел за пръв път от март 2007 година насам. Това доведе до бързо закриване на къси позиции, открити от търговците и след сключването на 752 сделки едва за пет минути, котировките отново минаха над психологическата бариера, коментира Bloomberg.

Днес, в часовете на електронна търговия, контрактите с доставка през декември повишават цената си с 0,9 на сто до 61,30 долара на барел по време на азиатската сесия.

Вчера в Лондон петролът от сорта Брент поевтиня с цели 7,2 на сто (4,44 долара ) до най-ниската си цена на затваряне от 14 февруари 2007 година досега – 57,43 долара за барел. На електронната платформа на борсата суровината постига минимална стабилизация, като контрактите с доставка през декември поскъпват с 0,3 на сто до 57,60 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 25.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още