IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поредна рекордна печалба за Deutsche Börse

Увеличеният оборот на фондовите пазари ще донесе рекорно високи приходи за борсовия оператор

10:17 | 05.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Поредна рекордна печалба за Deutsche Börse

Немският борсов оператор Deutsche Boerse ще излезе победител на фона на финансовата криза. Увеличеният търговски оборот се очаква да донесе по-големи от предварително очакваните печалби, което е накарало ръководителите на компанията да потвърдят предварителните си прогнози за рекордно добра година, съобщава FTD.

От Deutsche Boerse не дават прогнози за следващата година, тъй като на предстоящото заседание на управителния съвет ще бъде правен анализ на приходите и разходите за 2009 година. Според компанията резултатите ще зависят силно от условията, в които се развива световната икономика.

За увеличения обем на оборота през третото тримесечие на годината е допринесло основно поделението за деривативна търговия EUREX. Той се е увеличил с 10 на сто до 616 млн. евро. Печалбата преди данъци, такси, лихви и амортизации пък се е повишила с 5 на сто на 385 млн. евро.

„Въпреки слабата търговска активност в някои сектори през юли и август, през третото тримесечие на 2008 година сме успели да постигнем втори по големина положителен резултат в историята“, заявява финансовият директор на Deutsche Boerse Томас Айхелман.

Общо от началото на годината печалбата преди данъци на компанията възлиза на 1,19 млрд. евро. За реализирането на рекорд в годишния финансов резултат е необходима печалба от 160 млн. евро през последното тримесечие на годината.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 05.11.08 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още