IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BMW се отказа от прогнозните печалби, пак съкращава производството

За третото тримесечие на годината спадът на печалбата е 60 на сто, а размерът й е далеч под прогнозите

11:18 | 04.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
BMW се отказа от прогнозните печалби, пак съкращава производството

Немският автомобилен концерн BMW обяви, че не може да прогнозира какъв ще бъде размерът на печалбата му за годината, като основна причина за това е изненадващо ниската й стойност за третото тримесечие. При това производството на най-голямата компания в сектора на луксозните автомобили се очаква да бъде намалено с 5 на сто спрямо миналата година.

Печалбата преди данъци и лихви за третото тримесечие на годината пада с 60 на сто до 387 млн. евро, което е доста под прогнозираните от анализаторите 574 млн. евро, съобщава Ройтерс. В поделението за производство на автомобили положението е още по-стряскащо, като печалбата е паднала с 82 на сто.

Проблемите на BMW обаче не спират дотук, тъй като продажбите през октомври са отбелязали обезпокоителен спад. Това е принудило компанията да спре производството на 40 хил. автомобила, след като едва няколко седмици по-рано беше обявена редукция от 25 хил. нови коли.

Днес акциите на компанията паднаха с 5,3 на сто рано днес до цена 19,495 евро за брой на борсата във Франкфурт.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още