IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Неясна посока на американските акции преди изборите

Пазарът зае изчаквателна позиция преди президентските избори във вторник

23:07 | 03.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Неясна посока на американските акции преди изборите

Американските пазари не отчетоха особени изменения спрямо нивата си от предходната сесия, като търговията бе вяла, повлияна от силно притеснителните данни за производствената активност и неяснотата за бъдещето на икономиката.

Очакванията за влошаване на икономическите условия се отразиха негативно на всички сектори и на различни компании – от Disney до Halliburton.

Акциите на Disney паднаха с над 6% по време на сесията, след като от Merrill Lynch заявиха, че икономическото забавяне ще се отрази негативно на приходите на тематичните паркове и телевизиите. Доставчикът на услуги в петролния сектор Halliburton загуби почти десет на сто от стойността на книжата си, повличайки надолу и други компании от сектора. Причина за низходящото движение стана понижената оценка на акциите на групата от Goldman Sachs от „buy” на “neutral”. Допълнително влияние оказа и спадът в цената на петрола.

Акциите на автомобилните производители пък бяха засегнати от негативните новини за продажбите на коли в САЩ през октомври. Книжата на GM загубиха 2,3% до 5,66 долара, а тези на Ford се понижиха с 1,8% до 2,15 долара.

Като цяло обаче позитивните настроения се завърнаха в последния половин час на сесията и индексите отбелязаха леко повишение. Все пак в крайна сметка широкият Standard & Poor's 500 се понижи с 0,25% до 966,30 пункта, Nasdaq отбеляза ръст от 0,31% до 1726,33 пункта, а Dow Jones падна с 0,06% до 9319,83 пункта.

Вниманието на пазарните участници сега е съсредоточено върху предстоящите във вторник избори за президент в САЩ, на които ще стане ясно дали Барак Обама или Джон Маккейн ще решават занапред политическото и икономическо развитие на страната.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още