IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финален спринт на Маккейн преди изборите

„Остава ден преди да поведем Съединените щати в друга посока”, каза Маккейн пред около 500-те души, събрали се на стадион с 65 хиляди места в Тампа, Флорида

20:23 | 03.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Финален спринт на Маккейн преди изборите

Кандидатът за президент на Републиканската партия Джон Маккейн предприе днес финален спринт в седем щата, за да се опита преди утрешните избори да обърне тенденцията, отразена в допитванията, според която ще бъде победен от конкурента си демократ Барак Обама, предаде АФП.

„Остава ден преди да поведем Съединените щати в друга посока”, каза Маккейн пред около 500-те души, събрали се на стадион с 65 хиляди места в Тампа, Флорида.

След Флорида, Маккейн се е отправил към Пенсилвания - щат, ключов за изборите, след което продължава към Тенеси, Индиана, Ню Мексико, Невада и Аризона.

Докато Тенеси остава стабилно републиканско владение, Индиана, Ню Мексико и Невада, които през 2004 г. бяха спечелени от Буш, може да се окажат в лагера на Обама.

„Експертите и демократите може и да не са в течение, но Мак се върна и ние ще спечелим тези избори”, увери Маккейн, призовавайки симпатизантите си „да се борят докрай”.

Маккейн ще завърши този ден на своя земя, в Аризона - щатът, който представлява в Сената, с митинг в град Прескот, където приключваше и предизборните си кампании като сенатор.

Според директора на кампанията му Рик Дейвис, Маккейн може да участва в последни предизборни срещи в деня на изборите в Ню Мексико и Колорадо, допълва АФП. 

Сред последните предизборни изяви на Обама пък бе митинг-концерт в Кливланд, Охайо, на който американският рокпевец Брус Спрингстийн даде своята подкрепа за кандидат-президента. Певецът обяви симпатиите си към Обама още през април с писмо в сайта си. В него се казваше, че това е кандидатът, който може да поправи „ужасните щети, причинени през последните осем години” от правителството на Джордж Буш.

Още по темата:

Маккейн срещу Обама – какво значи това за икономиката?
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още