IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank обяви изненадваща печалба

Акциите затвориха с 13,9 на сто по-високо след позитивните новини

18:43 | 30.10.08 г.
Deutsche Bank обяви изненадваща печалба

Най-голямата немска банка - Deutsche Bank обяви, че за третото тримесечие е регистрирала печалба предаде Bloomberg. От банката обявиха, че нямат нужда от допълнителен капитал, което изненада много инвеститори, а акциите на банката се покачиха значително.

Книжата на Deutsche Bank регистрираха на моменти ръстове от около 20 на сто, след като от банката обявиха печалба от 435 млн. евро за третото тримесечие на 2008. Този резултат изненада пазарите тъй като повечето анализатори очакваха загуба. Консенсусната прогноза на 17 специалисти запитани от Bloomberg бе загубите на банката през третото тримесечие да възлязат на 154 млн. евро.

Според някои анализатори обаче, печалбата се дължи на облекчаването на някои счетоводни изисквания към финансовите институции. Новите мерки са позволили на Deutsche Bank да отпише с 845 млн. евро по-малко активи от колкото би трябвало по старите изисквания.

273 млн евро от печалбата на Deutsche Bank през последното тримесечие се дължи на продадените дялове от Alianz SE и Linde Group.

Акциите на Deutsche Bank затвориха с 13,9 на сто печалба на ниво от 28,27 евро за ценна книга. Основният индекс за немския фондов пазар – DAX се повиши с 2,12 на сто. От началото на годината, банката е загубила 68 на сто от пазарната си капитализация което е над средното за повечето компании от сектора.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още