IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ArcelorMittal спира временно работа в Белгия и Франция?

Причината е спадът е търсенето, според работници

16:52 | 30.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
ArcelorMittal спира временно работа в Белгия и Франция?

Работници на ArcelorMittal във Франция и Белгия твърдят, че от компанията са им казали, че може да бъде спряно производството в някои заводи тази зима заради спада в търсенето, предаде АР.

От компанията, която е най-големият световен производител на стомана, са отказали да потвърдят дали ще спрат временно производството, но са заявили, че „предприемат внимателни и отговорни действия да адаптират предлагането към търсенето предвид сегашните условия на пазара“.

Подробности ще бъдат обявени на 5 ноември, когато излиза отчетът за финансовите резултати за тримесечието.

Компанията вече обяви съкращение с 15 на сто на производството си в Европа, тъй като главните й клиенти – строителната и автомобилната индустрия, също отчитат спад на продажбите.

Френският вестник Le Figaro цитира представители на френски синдикати, които твърдят, че 13 европейски фабрики временно ще спрат работа, от тях три – в Германия.

Освен от намаленото търсене, ситуацията на европейските производители на стомана се влошава и от ръста на конкурентния внос от Китай.

От асоциацията Eurofer, чийто член е и ArcelorMittal, коментират, че пазарът е свръхснабден и растеж може да се очаква едва към края на 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още