IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Червен“ финал за американските индекси в поредната волатилна сесия

Борсовите показатели на няколко пъти преминаха на положителна сесия, но в последните минути на търговията пропаднаха

08:53 | 30.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
„Червен“ финал за американските индекси в поредната волатилна сесия

Търговската сесия на борсите в САЩ премина доста волатилно, като индексите не успяха да продължат силния си възход от вторник, когато Dow Jones регистрира второто по големина повишение в историята си. Като повод за оцветяването на индексите в червено се посочват опасенията, че дори решителните действия на Федералния резерв няма да спасят американската икономика от рецесия.

Вчера централната банка на САЩ взе решение да смъкне лихвения процент в страната с нова агресивна стъпка. Актуалната му стойност възлиза на 1,0 на сто, което е с половин процентен пункт по-ниско. Този ход беше очакван от пазарите, но след оптимизма от първите минути след решението на Фед, индексите започнаха да отстъпват.

Макар с известни колебания по време на сесията, широкият индекс на американската борса S&P 500 успя да напредне с 3,1 на сто непосредствено преди края на търговията. Само за 12 минути обаче той попадна под масиран натиск и разпродажбите доведоха до загуба не само на всичко спечелено, а и до спад с 1,1 на сто до 930,09 пункта.

Основният индекс в САЩ Dow Jones Industrial Average пък изгуби 0,8 на сто до 8 990,96 пункта едва ден, след като регистрира повишение от близо 11 на сто.

Единствено технологичният индекс Nasdaq Composite успя да избегне масираните разпродажби, като в крайна сметка успя да напредне с 0,5 на сто до 1 657,21 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 01.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още