IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските автопроизводители ще могат да се възползват от спасителния план

Лизинговите подразделения на автомобилните компании ще могат да кандидатстват за средства, съобщават от Белия дом

20:01 | 27.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските автопроизводители ще могат да се възползват от спасителния план

Лизинговите подразделения на автомобилните компании ще могат да кандидатстват за средства от „спасителния“ план на щатското правителство, насочен към финансовия сектор, съобщават представители на Белия дом, цитирани от Marketwatch.

„Някои от тези финансови подразделения ще могат да се възползват от помощните средства. Това е причината, поради която Финансовото министерство е в контакт със тях“, се казва още в съобщението.

Освен това се предвижда и заем в размер на 25 млрд. долара за трите най-големи автопроизводителя в САЩ – General Motors, Ford Motor и Chrysler, който да бъде усвоен възможно най-скоро.

От началото на търговията днес книжата на GM и Ford бележат повишения сътоветно от 0,7% до 5,99 долара и 1% до 2,03 долара за брой.

По-рано днес стана ясно, че слабото търсене на автомобили принуждава и европейските производители да свиват производството си. До момента подобни действия са предприели Daimler, Peugeot-Citroen и BMW.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още