IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Увеличават разходите в руския бюджет с над 6 млрд. долара за 2008 г.

С близо 2,8 млрд. долара ще бъде увеличена вноската на държавата в уставния капитал на държавната банка „Внешекономбанк”

13:35 | 27.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Увеличават разходите в руския бюджет с над 6 млрд. долара за 2008 г.

Общото увеличение на размера на разходите на бюджета на Русия за 2008 г. възлиза на 172,3 млрд. рубли (близо 6,34 млрд. долара), съобщи Итар-Тасс. 

Това предвиждат одобрените днес от Съвета на Федерацията на Русия поправки във федералния бюджет до 2010 г. Увеличението на разходите цели поддържане на стабилността на икономиката в условията на световна финансова криза.

Със 75 млрд. рубли (близо 2,8 млрд. долара) от общите разходи ще бъде увеличена вноската на държавата в уставния капитал на държавната банка „Внешекономбанк”.

Освен това вноската на държавата в уставния капитал на Агенцията за ипотечно жилищно кредитиране се увеличава с 60 млрд. рубли (над 2,2 млрд. долара).

Увеличава се бюджетното финансиране и по други направления, в т.ч. за формиране на резервния фонд за предотвратяване и ликвидация на последствията от извънредни ситуации и природни бедствия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още