IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Aвтомобилни концерни в Германия спират производството заради кризата

Огромни количества нереализирана продукция карат автомобилните гиганти да спре производството

10:54 | 27.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Aвтомобилни концерни в Германия спират производството заради кризата

Слабото търсене на автомобили кара производителите да спират производството си. Индикации за това дава немският гигант Daimler, който се очаква да спре поточните си линии за пет седмици и да възстанови дейността им чак в средата на декември, съобщава немският седмичник Frankfurter Allgemeinem Sonntagszeitung.

По информация на същия вестник друга голяма компания в сектора – Opel, също е заплашена със спиране на производството. Причината са проблемите на компанията-майка General Motors, които се очаква да имат силно негативен ефект върху немските производители. Според списанието Аutomotive News Europe всички европейски заводи на GM са поставени под угрозата да прекратят работа.

Кризата не подминава и BMW, чиято фабрика в Лайпциг се очаква днес да премине на по-нисък режим на работа, като производството почти ще бъде спряно. След драстичен спад на реализираната продукция до септември, който стана известен след предаването на отчета на дружеството, BMW е принудена да работи на по-ниски обороти.

Миналата седмица стана известно, че френската автомобилна компания Peugeot-Citroen ще започне масови съкращения на производството след значителен спад на продажбите през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:34 | 20.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още