IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Боинг загуби 4,6 млрд. долара от стачката на работниците

Днес се провежда нов кръг на преговорите между ръководството на компанията и профсъюзите

11:43 | 23.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Боинг загуби 4,6 млрд. долара от стачката на работниците

Загубите на Боинг от продължаващата вече месец и половина стачка на работниците и служителите достигат около 4,6 млрд. долара, съобщи РИА Новости. 

Днес се провежда нов кръг на преговорите между ръководството на компанията и профсъюзите, на който се очаква да бъде направена решителна крачка за разрешаване на проблемите.

Очаква се тези дни да бъдат обявени предварителните финансови резултати на авиостроителния гигант за третото тримесечие на годината, които ще бъдат по-ниски от предвидените, в т.ч. и поради стачката. Според профсъюзите тези резултати може да бъдат използвани като аргумент от ръководството на Боинг за прекратяване на стачката и неизпълнение в пълен обем на исканията на работниците.

Работниците искат повишение на заплатите, увеличение на обезпеченията от страна на компанията за здравеопазване и пенсиониране и др. Пакетът предложения в тази насока, предложен от ръководството на Боинг в края на август, беше отхвърлен от синдикатите като недостатъчен и няколко дни след това стачката започна.

На фона на натрупалите се загуби на компанията от стачката, искът към Боинг в размер на 370 млн. долара от страна на ICO Global Communications Holdings за нарушение на договора за строителство на спътници вече не изглежда толкова голям, коментират запознати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още