IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първа банка в Германия бърка в спасителния фонд

Bayern LB се нуждае от 5,4 млрд. долара, ще увеличава капитала заради очакваните загуби

10:50 | 22.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Първа банка в Германия бърка в спасителния фонд

Немската банка Bayern LB ще стане първата финансова институция в страната, която ще бъде принудена да помоли за отпускане на средства по спасителната програма на правителството за подкрепа на кредитните пазари, съобщава вестник FAZ. Втората по големина общинска банка в Германия ще трябва да набере 6,4 млрд. евро, за да увеличи капитала си.

По-голямата част от парите – 5,4 млрд. евро, ще бъдат набавени от фонда, създаден от правителството за защита на банковата система. 700 млн. евро се очаква да бъдат предоставени от властите на провинция Бавария, а други 300 млн. евро – от спестовните каси в провинцията, съобщи управителят на Bayern LB Еврин Хубер, цитиран от вестника.

По прогнози на банката, финансовата институция ще отчете загуби от около 3 млрд. евро през настоящата година, стана ясно след извънредно заседание на ръководните органи, проведено вчера и продължило над 5 часа. Само през третото тримесечие на годината загубите възлизали на над 1 млрд. евро.

Управителният съвет на банката е готов да извърши „дълбоки структурни промени“, се казва в официалното съобщение за вчерашната среща. Това кара мнозина да залагат на бъдещи операции по сливане с друга банка, за които се говори от доста време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още