IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нови стачки във френски магазини заради късните работни смени

Протестира се срещу проектите за вечерни смени до 21:00, 22:00 часа и дори 22:30 часа в периоди на промоции и за празниците в края на годината

20:31 | 20.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Нови стачки във френски магазини заради късните работни смени

Служителите на два големи магазина в Париж бяха приканени към стачни действия във вторник в знак на протест срещу работата вечерно време, предаде AP.

Предвижда се демонстрацията да се проведе в десет часа сутринта пред магазина на Printemps и по обед пред Galeries Lafayette.

Новината за мобилизация на трудещите се за френски търговски вериги е продължение на проблема за работниците в страната с вечерните смени. В петък стотици служители на магазини протестираха в центъра на Париж срещу късните дежурства.

Основните френски профсъюзи - Обща конфедерация на труда (CGT) и Френска демократична конфедерация на труда (CFDT) - както и някои по-малки синдикати възнамеряват да протестират срещу проектите за вечерни смени до 21:00, 22:00 часа и дори 22:30 часа в периоди на промоции и за празниците в края на годината.

„Преговорите между синдикалните организации и ръководствата на компаниите не са приключили, стачкуващите ще подновят протестните си действия във вторник“, се казва в съобщение на синдикатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още