IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch понижи перспективата по кредитния рейтинг на Унгария на "негативна"

Волатилността на финансовите пазари и опасността от рецесия в Европа са увеличили кредитния риск за Унгария, смятат от агенцията

17:43 | 17.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Fitch понижи перспективата по кредитния рейтинг на Унгария на "негативна"

Рейтинговата агенция Fitch понижи перспективата по дългосрочния кредитен рейтинг на Унгария от „стабилна“ на „негативна“, съобщава Marketwatch.

„Ревизията отразява виждането на Fitch, че волатилността на финансовите пазари и опасността от рецесия в Европа са увеличили кредитния риск за Унгария, която има сериозен дефицит по текущата сметка“, се казва в изявлението на агенцията.

Повишеният риск в страната води до ограничения на правителствения дълг, както и до затягане на паричния пазар и отслабване на форинта. В същото време една евентуална рецесия в Европа би засегнала силно унгарския експорт, над 50% от който се реализира на Стария континент, смятат още от Fitch.

Въпреки влошаването на перспективите, дъргосрочният кредитен рейтинг на Унгария остава без промяна на ниво от BBB+, като от Fitch отчитат, че реакцията на властите в Унгария по отношение на глобалната обстановка на финансовите пазари е била адекватна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 17.10.08 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още