IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ вече е в рецесия, смятат експерти

Всеки голям сектор от икономиката беше засегнат от шока на финансовите пазари, заяви президентът на Фед Сан Франциско Джанет йелън

10:51 | 15.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ вече е в рецесия, смятат експерти

Щатската икономика „изглежда е в рецесия“, смята президентът на Федералния резерв в Сан Франциско Джанет йелън, цитирана от Ройтерс.

„Перспективата пред щатската икономика се влоши забележимо, а инфлационният натиск значително отслабна“, коментира Йелън.

„Фактически всеки голям сектор от икономиката беше засегнат от шока на финансовите пазари“, добавя тя.

По думите на Йелън през третото тримесечие вероятно икономиката не е отчела никакъв ръст, а най-лошото предстои, като през четвъртото тримесечие тя очаква свиване на икономиката.

Освен това Йелън не вижда ясни сигнали за край на срива на пазара на недвижими имоти. „Инвентарът от непродадени нови и съществуващи жилища остава на много високи нива, заради което е трудно да се прогнозира кога ще започне да спира падането“, смята тя, като добавя, че дъното на цените на жилищата също не се вижда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още