IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтиня с 3 на сто

С такъв анемичен икономически ръст и слабо търсене всеки ръст на суровините ще бъде краткосрочен, коментират анализатори

22:43 | 14.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтиня с 3 на сто

Цената на суровия петрол се понижи заради съмненията, че планът на щатското правителство да инвестира 250 млрд. долара в дялове на банки ще е достатъчен, за да насърчи ръста на икономиката и съответно – на употребата на бензин.

Освен това се очаква докладът за запасите на суров петрол и бензин в САЩ за миналата седмица да отчете ръст за трета поредна седмица. От Международната агенция по енергията и от щатското енергийно министерство намалиха прогнозите си за световното потребелени на петрол следващата година.

Суровият петрол с доставка през ноември затвори търговията на пода на NYME със спад от 2,32 долара, или 2,9 на сто, до 78,87 долара за барел. Цената, която е с 5,7 на сто по-ниска на годишна база, падна с 46 на сто от рекордното си ниво от 147,27 долара, отчетено на 11 юли.

Вчера в Ню Йорк петролът скочи с над 3 долара, след като щатските индекси отбелязаха изключително силен ръст.

„Създава се усещането, че спасителният план оказва много по-голяма подкрепа на фондовия пазар, отколкото на стоковия”, коментира Науман Баракат от Macquarie Futures USA Inc. В Ню Йорк. „С такъв анемичен икономически ръст и слабо търсене всеки ръст на суровините ще бъде краткосрочен”.

Петролът от сорта Брент с доставка през ноември поевтиня с 2,80 долара, или 3,6 на сто, до 74,66 долара за барел в Лондон.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още