IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фед одобри закупуването на Wachovia от Wells Fargo

Сделката ще бъде финализирана до пет дни, процедурата по одобряването й е съкратена заради условията на пазарите

10:52 | 13.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Фед одобри закупуването на Wachovia от Wells Fargo

Федералният резерв на САЩ одобри в неделя сделката за закупуването на Wachovia Corp от Wells Fargo & Co, съобщи Ройтерс.

Битката между Wells Fargo и Citigroup за Wachovia беше доста ожесточена, преди Citigroup да се откаже от нея в края на миналата седмица.

Сделката ще бъде финализирана до пет дни, се казва в съобщението на Фед. Поради ситуацията на пазарите обичайният период за разглеждане на такова придобиване от страна на регулаторните органи е бил съкратен.

Wachovia се оказа сред многото регионални банки в САЩ, притиснати от кредитната криза, с голямо портфолио от проблемни ипотеки.

Според анализатори, цитирани от Bloomberg, след придобиването Wells Fargo вероятно ще продаде или ще съкрати дейността по инвестиционно банкиране на Wachovia.

Подразделението за корпоративно и инвестиционно банкиране на Wachovia има над 6000 служители и е допринесло за около 16 на сто от общите приходи за миналата година.

Председателят на Wells Fargo Ричард Ковачевич поставя като приоритет разрастването на дейността по банкиране на дребно, а по-рано от банката заявиха, че нови подразделения за инвестиционно банкиране няма да се впишат лесно в компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още