IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Берлускони: Обмисля се затваряне на финансовите пазари

Според италианския премиер те ще останат затворени, докато политическите лидери измислят нови правила за финансовия свят

18:03 | 10.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Берлускони: Обмисля се затваряне на финансовите пазари

Политическите лидери на развитите страни обсъждат идеята да затворят световните финансови пазари, докато „пренапишат правилата на световните финанси“, твърди италианският премиер Силвио Берлускони, цитиран от Bloomberg.

„Идеята за прекратяване на търговията на пазарите за известно време, колкото е необходимо за пренаписване на правилата, се обсъжда“, е казал Берлускони след среща на италианския кабинет. Разрешението на проблема с финансовата криза „не може да бъде само за една страна или дори само за Европа, а глобално“, смята премиерът на Италия.

Финансовите министри на страните от Г-7 и ръководители на централни банки се срещат днес във Вашингтон и ще останат там за срещите на Международния валутен фонд и Световната банка през уикенда.

Берлускони не е съобщил подробности относно това какви правила смятат лидерите да променят, споменавайки единствено, че те „говорят за нов Бретън Уудс“.

Споразумението от Бретън Уудс, подписано през 1944 г., е прието с цел да се възстанови международната икономическа система след Втората световна война.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още