IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руската държава започва изкупуване на акции на руски компании

Общият размер на средствата в акции за тази година ще бъде до 175 млрд. рубли (над 6,7 млрд. долара)

17:00 | 10.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руската държава започва изкупуване на акции на руски компании

Правителството на Руската федерация още от следващата седмица започва влагане на средства в руски ценни книжа, е заявил днес премиерът Владимир Путин по време на заседанието на правителствената комисия по контрола за осъществяване на чуждестранните инвестиции, съобщи Интерфакс.

По думите на Путин, общият размер на средствата в акции за тази година ще бъде до 175 млрд. рубли (над 6,7 млрд. долара), а оператор от името на държавата ще бъде банката „Внешэкономбанк” (ВЭБ).

Вицепремиерът Алексей Кудрин е пояснил, че държавата възнамерява да пристъпи към изкупуване на част от акциите на големи фирми с държавна и частна форма на собственост.

По думите на вицепремиера, държавата има готовност да вложи общо до 500 млрд. рубли (близо 19,2 млрд. долара) в акции на руски компании с цел поддържане на стабилността на фонодовите пазари. Кудрин е уточнил, че на първо време ще бъдат заделени за това около 250 млрд. рубли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още