IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гръцката Olympic airlines отменя 100 полета заради стачка

Синдикатите са против плановете на правителството за приватизация на авиокомпанията

10:34 | 08.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Гръцката Olympic airlines отменя 100 полета заради стачка

Гръцката държавна авиокомпания Olympic airlines отменя днес 100 полета заради 24-часова стачка на нейните служители, които са профсъюзни членове, съобщава Итар-Тасс. 

Синдикатите са против плановете на правителството за приватизация на авиокомпанията. Въпросният план за приватизация, предвиждащ разделяне на превозвача на три фирми, беше одобрен и от ЕК преди по-малко от месец.

Самолетите на Olympic airlines днес няма да летят до Лондон, Париж, Рим, Франкфурт и други дестинации, като няма да изпълняват и вътрешни полети. Авиокомпанията е съобщила тази сутрин, че по време на стачката ще бъде изпълняван само по един полет до вътрешните дестинации и по един полет до някои външни дестинации.

Всеобщата конфедерация на труда в Гърция, обединяваща около 2 млн. работници и служители от частния сектор, е заявила, че стачката против намеренията на правителството за продажба на авиопревозвача се подкрепя и от работещите от други транспортни сектори – от жп-транспорта, от докери и от шофьорите от градския транспорт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още