IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финансовата криза удари и автомобилните фирми

Първи на пониженото търсене реагира Opel, като спря производството в завода си в Бохум

10:23 | 08.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Финансовата криза удари и автомобилните фирми

Първите последици от финансовата криза в автомобилното производство бяха намалените продажби през тази година. Сега редица производители намаляват и производството. В Германия Opel, BMW и Ford вече съобщиха за подобна стъпка, пише Automedia.bg.

Първи на пониженото търсене реагира Opel, като спря производството в завода си в Бохум. От следващия понеделник такава ще бъде и съдбата на завода в Айзенах. Според говорител на Opel производството в Бохум е спряно още от миналата седмица и това ще продължи поне още две седмици. Спирането на завода в Айзенах от идния понеделник ще продължи три седмици.

Освен в Германия, Opel спира производството от днес и във всичките си европейски заводи за две до три седмици. Според говорителя на Opel заради финансовата криза хората отлагат покупката на нов автомобил. Това ще доведе до понижаване на производството на Opel с около 40 хиляди автомобила в сравнение с предварителните прогнози за годината. Най-голямо е понижаването на продажбите на Opel/Vauxhall в Германия, Великобритания и Испания.

Само в завода на General Motors в Бохум са заети над 5000 души, които произвеждат Astra и Zafira. В Айзенах са заети 1800 души, a Opel има заводи и във Великобритания, Испания, Белгия, Полша и Унгария. 

Спирането на производството при Opel няма да засегне единствено заводите в Рюселсхайм и Карлсруе, където се произвежда новата Insignia. 

Ford Motor Company също намалява производството, но все още не е ясно с колко. Започват обаче съкращения на персонала в завода в немския град Заарлиус, където се произвеждат Focus, Focus C-Max и Cougar, а заетите са 6500 души.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още