IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Авторката на книгите за Хари Потър с най-високи доходи между писателите

Цялото състояние на писателката сега се оценява на около 4,5 млрд. долара

18:21 | 03.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Авторката на книгите за Хари Потър с най-високи доходи между писателите

Авторката на романите за Хари Потър Джоан Роулинг оглави класацията на най-високоплатените писатели в света според списание Forbes. Според изданието всяка секунда нейната сметка се увеличава с 9 долара.

Впрочем Роулинг не само оглавява класацията, но и е надминала по приходи за миналата година общия доход на останалите 9 писатели в топ 10 на Forbes, който е 263 млн. долара. За същия период авторката на 7-те книги с приключения на Хари Потър е получила около 300 млн. долара. Цялото състояние на писателката сега се оценява на около 4,5 млрд. долара.

Първият бестселър на Роулинг е публикуван през 1997 г. Общият тираж на книгата, която беше преведена на 67 езика, надмина 400 млн. броя.

Второ място в класацията на Forbes заема писателят Джеймс Патерсън, известен с книгите си „Завръщането на паяка” и „Целуни момичетата”. Неговите доходи за миналата година възлизат на 50 млн. долара.

Трето място по размер на доходите за 2007 г. между писателите в света заема знаменитият майстор на ужасите Стивън Кинг с 45 млн. долара. Общият тираж на неговите книги е около 300 млн. броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още