IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wells Fargo ще купи Wachovia за $15 млрд., няма сделка със Citigroup

Сделката с Wells Fargo дава възможност Wachovia да бъде запазена цяла, без държавна намеса

15:35 | 03.10.08 г.
Wells Fargo ще купи Wachovia за $15 млрд., няма сделка със Citigroup

Американската банка Wells Fargo & Co съобщи днес, че е постигнала споразумение за придобиването на Wachovia Corp за около 15,1 млрд. долара, след като офертата на Citigroup да купи банковите активи на Wachovia е била прекратена, съобщи Ройтерс.

Преди да получи предложението на Wells Fargo, Wachovia водеше преговори със Citigroup за финализирането на сделка под надзора на Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC), която включваше подкрепа от държавата.

Говорител на Wachovia е заявил, че нито Citigroup, нито FDIC са включени в транзакцията. От Citi не е предоставен незабавен коментар.

„Сделката ни дава възможност да запазим Wachovia цяла, без правителствена подкрепа“, е казал президентът и главен изпълнителен директор на Wachovia Робърт Стийл.

Бордът на директорите на Wachovia е одобрил офертата на Wells Fargo в четвъртък през нощта.

Срещу всяка от своите акции акционерите на Wachovia ще получат по 0,1991 акции от капитала на Wells Fargo.

Книжата на Wachovia затвориха вчера на цена от 3,91 долара, докато тези на Wells Fargo затвориха на 35,16 долара, което оценява Wachovia на малко над 7 долара, или премия от 79%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още