IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

UBS съкращава 2 хил. служители от инвестиционния сектор

Неяснотата около загубите от кредитната криза карат банката да търси ограничаване на разходите

10:52 | 03.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
UBS съкращава 2 хил. служители от инвестиционния сектор

Швейцарската банка UBS ще съкрати 2000 служители от поделението си за инвестиционно банкиране, а самият отдел ще бъде реорганизиран след тежките удари, които кредитната криза е нанесла на банката, съобщава ВВС.

В официално съобщение на банката се казва, че заради „неясните изгледи“ за печалбите на банката, този ход ше помогне за стабилизирането й и съкращаването на разходите. Едва ден по-рано от UBS заявиха, че очакват печалба за третото тримесечие въпреки волатилността на пазарите.

UBS е една от най-тежко засегнатите от кредитната криза банки на Стария континент, като до момента са отчетени отписвания на активи за над 42,5 млрд. долара. За последната година 4 хил. служители са изгубили работата си, а с новите съкращения се очаква персоналът на поделението за инвестиционно банкиране да бъде ограничен до 17 хил. души.

Наред със съкращенията, ръководството на банката предвижда и друга важна промяна за инвестиционното си поделение. То ще преустанови операциите си по търговия със суровини с всички стоки, като сделки ще се осъществяват единствено с благородни метали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 03.10.08 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още