IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Удължиха забраната на късите продажби в САЩ

Забраната ще изтече три работни дни след влизането в сила на закон за спасителния план, но няма да продължи след 17 октомври

17:21 | 02.10.08 г.
Удължиха забраната на късите продажби в САЩ

Американските регулатори удължиха срока на забраната на късите продажби на акциите на над 950 компании от финансовия сектор, за да дадат възможност на Конгреса да довърши законодателството за спасяване на финансовата система, съобщи Ройтерс.

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) съобщи, че забраната ще изтече три работни дни след влизането в сила на закон за спасителния план, но няма да продължи след 17 октомври.

Спешните правила на комисията са част от серия правителствени мерки, които имат за цел да възстановят доверието в пазарите.

Късите продажби в САЩ бяха спрени на 19 септември, ден след като надзорната комисия във Великобритания ги спря до 16 януари.

Забраната на късите продажби беше критикувана от хедж фондовете, които заявиха, че тя не е предпазила финансовите институции от поевтиняване на акциите им или от фалити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 02.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още