IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Playboy търси нов поглед върху финансовата криза

Специалната рубрика "Жените на Wall Street" ще бъде включена във февруарския брой на списанието

13:54 | 02.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Playboy търси нов поглед върху финансовата криза

И Playboy се намеси в световната финансова криза – изданието търси модели за предстоящата си специална тема „Жените на Wall Street“, съобщи Ройтерс.

Идеята е хрумнала на изданието заради разразяването на глобалната финансова криза. Планирано е темата да се появи в списанието през февруари догодина, както и на сайта му.

„Когато новините са лоши, може да накараш хората да се усмихнат, като им покажеш нещата от различен ъгъл“, обяснява идеята Гари Кол, художествен редактор на Playboy.

Playboy и Playboy.com често пускат специални рубрики като например „Жените на Home Depot“. След зрелищните фалити на Enron и WorldCom имаше съответно рубрики, посветени на жените на двете компании. Рубрика „Жените на Wall Street“ пък е имало преди близо 20 години.

За модели Playboy търси настоящи или бивши служителки във финансовия сектор, като се интересува по-специално от такива с по-голям опит като висши ръководители.

„Ще е по-интересно, ако има някой финансов анализатор“, смята Кол.

„Колко привлекателни жени смятате, че работят на Wall Street?“, отговаря Кол с въпрос на въпроса какъв ще е според него успеха на Playboy в намирането на модели. „Трябва да са хиляди и хиляди“.

Вероятно Playboy ще използва около 20 модела, като заплащането им ще зависи отчасти от броя на кандидатките, пояснява Кол.

„Дали ще им предложим 500, 1000 или 2000 долара за снимка, това вероятно няма да промени ничие решение. Причината, поради която те (моделите) правят това, е, че търсят внимание, възможност, преживяване. Не става дума толкова за парите“, смята Кол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още