IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лондонските банкери стават филантропи заради кризата

Благотворителни организации търсят да наемат бившите топ банкери с цел да набират средства за благотворителност

12:07 | 01.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Лондонските банкери стават филантропи заради кризата

Стотици банкери от Лондонското сити, загубили работното си място вследствие на кризата на финансовите пазари, се обръщат в търсене на работа към благотворителните организации, пише Ройтерс.

Тези организации търсят бившите топ банкери с цел да набират средства за благотворителност и имат възможност да им плащат по-добре, отколкото в миналото, се казва в проучване на агенцията за набор на персонал forum3.

„Благотворителните организации се нуждаят от квалифицирани служители, секторът става все по-професионален“, коментира Дебора Хокъм, ръководител във forum3.

Близо 500 банкери, търсещи работа в благотворителна организация, са потърсили помощта на forum3 през последните седмици, което е увеличение с 30 на сто на годишна база.

В зависимост от големината на организацията, финансовите директори могат да очакват заплащане в рамките на между 48 хил. и 90 хил. паунда годишно.

„Няма да получавате милионите лири бонуси, на които сте свикнали, но ще сте относително добре платени и всичко, което правите, ще отива за обществото, а не в джобовете на акционерите“, насърчава Хокъм безработните банкери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 01.10.08 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още