IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Виетнамска компания ще вложи над 600 млн. долара за добив на петрол в Русия

Общият обем на инвестициите в този проект в рамките на 25 години ще бъде 1,25 млрд. долара

17:57 | 29.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Виетнамска компания ще вложи над 600 млн. долара за добив на петрол в Русия

Виетнамската държавна компания за добив на петрол и газ Petrovietnam възнамерява да вложи 614 млн. долара в съвместно предприятие с руската „Задграничен нефт” за добив на петрол, съобщава К2Кapital, позовавайки се на официална информация от Министерството на планирането и инвестициите на Виетнам.

В тази връзка Petrovietnam се е обърнала към правителството за разрешение за участие в съвместното предприятие с посочената сума. Предвижда се добивът на петрол да се извършва на територията на Ямало-Ненецкия автономен окръг в Русия.

Общият обем на инвестициите в този проект в рамките на 25 години ще бъде 1,25 млрд. долара. Като се има предвид, че делът в съвместното предприятие на Petrovietnam ще бъде 49%, то на нея се пада да инвестира за периода 614 млн. долара.

Очаква се добивът на петрол по този проект да започне през 2011 г., а до 2021 г. добивът на суровината от четирите находища на съвместното предприятие с общ обем на запасите около 80 млн. т да достигне 6,4 млн. т годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още