IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сумата по сделката за европейските операции на Lehman е 2 долара

Цената е толкова ниска, тъй като японската банка "купува" само персонала в Европа и Близкия Изток на фалиралата Lehman

14:31 | 26.09.08 г.
Сумата по сделката за европейските операции на Lehman е 2 долара

Сумата по сделката за закупуването от японската банка Nomura Holdings Inc. на европейските операции и операциите в Близкия изток на фалиралия инвестиционен банкер Lehman Brothers e едва 2 долара, предаде AFP.

Цената е толкова ниска, тъй като японската банка купува само работниците на Lehman, без това да включва клиентските сметки, облигации или каквито и да било активи.

Nomura плати 225 млн. долара за азиатските операции на Lehman, тъй като сделката в Азия включваше не само екипа, но и брокерското оборудване на компанията.

Според някои анализатори Nomura ще трябва да похарчи десетки милион йени, за да задържи персоналът на Lehman в Азия, Европа и Близкия изток.

По-рано тази седмица японската банка съобщи, че ще задържи всички служители на Lehman в Азия, които наброяват 3000 души, и голяма част от служителите им в Европа, които са около 2500 души.

Според Nikkei Nomura са предложили най-добрите условия за персонала на Lehman за разлика например от Barclays, които купиха американските операции на компанията и небостъргача на Lehman в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още