IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Daimler се отказва напълно от Chrysler

Загубата на Chrysler за осемте месеца на годината възлиза на 400 млн. долара, продажбите падат с 24%

18:06 | 25.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Daimler се отказва напълно от Chrysler

Немският автомобилен концерн Daimler възнамерява да продаде притежаваните от него 19,9% от акциите на Chrysler на мажоритарния собственик на американската автомобилна компания – фонда за преки инвестиции Cerberus Capital Management, съобщи вестник Ведомостис по информация от двете компании.

Daimler Benz купи Chrysler преди 10 години за 36 млрд. долара, но през миналата година реши да се избави от по-голямата част от хронично работещото на загуба американско подразделение, продавайки 80,1% от акциите на Chrysler на Cerberus за 7,4 млрд. долара.

Тогава от Daimler заявиха, че ще запазят своя пакет акции в Chrysler. Защо са променили намеренията си, от ръководството на Daimler сега не коментират.

Ситуацията в Chrysler понастоящем е сложна. Продажбите за първите 8 месеца на годината са паднали с 24% на годишна база, а вчера е станало известно, че за периода загубата на компанията възлиза на 400 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още