IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Възможни са регулации на пазарите на суровини в САЩ

Бизнесът изрази страхове, че ако това стане, САЩ ще загуби пазарни позиции за сметка на Азия и Европа

17:58 | 23.09.08 г.
Възможни са регулации на пазарите на суровини в САЩ

Американското правителство може да наложи сериозни регулации върху търговията на пазарите на суровини и енергия, след като политици във Вашингтон определиха спекулантите като едни от виновниците за финансовата криза и волатилните цени на суровините, съобщи Bloomberg.

Предложението е одобрено от долната камара на Конгреса, но все още трябва да премине през Сената (горната камара) и тогава може да бъде наложено вето от президента. Ако предложението мине през всички тези нива, то ще се превърне в действащ закон.

Новината идва, след като снощи петролните договори достигнаха 130 долара и като причина за това експертите посочиха много спекуланти, които са били заложили на спад в цените и трябваше да покрият позициите си, след като октомврийските договори наближиха датата на доставката си.

Някои експерти от частния сектор, цитирани от Bloomeberg, се обявиха срещу тази идея с аргументите, че това само ще пренасочи търговията на петрол и суровини извън Америка.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още