IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трише: Финансовата криза няма да свърши скоро

Европа не е заплашена от кредитна криза като следствие от финансовата, смята председателят на Европейската централна банка

14:40 | 23.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Трише: Финансовата криза няма да свърши скоро

Кризата на международните финансови пазари няма да приключи скоро, предупреди управителят на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, цитиран от Итар-Тасс.

„Става въпрос за продължаващ феномен, който изисква от правителствата на всички страни и, разбира се, от централните банки, постоянна бдителност”, е заявил в интервю за телевизионния канал Euronews Трише. При това, по думите му, ЕЦБ очаква „по-нататъшни турбулентни епизоди на пазарите” и „трескаво поведение на играчите”.

Управителят на ЕЦБ счита, че следва да се постигне преди всичко прозрачност на финансовите инструменти, които са оказали негативно въздействие на развитието на ситуацията на финансовите пазари.

Жан-Клод Трише посочва в тази връзка, че „да се прави от някой изкупителна жертва изобщо няма да помогне”. На внимателна проверка трябва да бъде подложена цялата финансова система, добавя той.

Трише счита още, че Европа не е заплашена от кредитна криза като следствие от финансовата. Управителят на ЕЦБ обяснява, че „в еврозоната процесът на предоставяне на кредити на фирмите, както и преди, е динамичен”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още