IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕС готви спешен план за стабилизиране на пазарите

Европейският подход ще бъде различен от американския, банките преди всичко ще бъдат стимулирани да увеличават капитала си

12:01 | 23.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
ЕС готви спешен план за стабилизиране на пазарите

Министерствата на финансите и централните банки на страните членки на ЕС под ръководството на Европейската централна банка готвят спешна програма от мерки за стабилизиране на финансовия и банков пазар в ЕС, съобщи Daily Telegraph, като се позовава на източници, запознати с резултатите от вчерашната видеоконференция на финансовите министри на страните от Г-7.

Г-7 приветства плана на САЩ на стойност 700 млрд. долара за преодоляване на кризата, обявен миналата седмица.

Според информацията на Daily Telegraph в най-скоро време Европейският съюз ще оповести свой план за справяне с финансовата криза. Европейският подход обаче ще бъде различен от американския, при който същността на мерките е държавата да купи обезценилите се ценни книжа от частни банки.

Според информации, разпространявани днес в лондонското Сити, ЕС планира да въведе по-строги мерки за контрол върху работата на финансовия и фондовия пазар. Освен това европейските мерки за оказване на подкрепа на банките преди всичко ще целят те да бъдат стимулирани да увеличават капитала си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 23.09.08 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още