IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролните фючърси продължават възхода от миналата седмица

Днес лекият суров петрол с доставка през октомври поскъпна с 1,2% до 105,77 долара

12:44 | 22.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролните фючърси продължават възхода от миналата седмица

Петролните фючърси продължиха възходящия си тренд днес, подкрепени от предложените мерки на американското правителство, които засилват очакванията за повишаване на търсенето.

Петролът регистрира ръст от 16% от 16 септември досега. Това е най-силното четиридневно повишение на суровината от октомври 2000 г.

Днес октомврийските фючърси на лекия суров петрол поскъпнаха с 1,2% до 105,77 долара за барел в извънборсовата търговия в Ню Йорк. По-рано днес в Сингапур цената им бе 105,58 долара за барел. В петък цената на затваряне бе на ниво от 104,55 долара за барел.

Данните на Енергийното министерство на САЩ, които ще бъдат публикувани на 24 септември, може би ще покажат спад на бензиновите запаси с 8,5 млн. барела, в резултат на загубите, причинени на тексаските рафинерии от урагана Айк, заявява представител на министерстото, цитиран от Bloomberg.

По данни на щатската Комисия по търговия с фючърси, хедж фондовете са увеличили нетните си "дълги" позиции в петролни фючърси към 16 септември. "Дългите" спекулативни позиции превишават "късите" с близо 20 хил. контракта, като отчитат ръст от близо три пъти на седмична база.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още