IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Полсън: Работим с Конгреса по план за преодоляване на финансовата криза

"Говорихме за изчерпателен подход, който ще изисква законодателство за справяне с неликвидните активи в балансите на финансовите институции", каза Полсън

09:06 | 19.09.08 г.
Полсън: Работим с Конгреса по план за преодоляване на финансовата криза

Министърът на финансите на САЩ Хенри Полсън заяви тази нощ, че той и лидерите на Конгреса работят по план за преодоляване на системния риск на американските пазари и за справяне с проблемните активи на финансовите институции, съобщи Ройтерс.

"Говорихме за изчерпателен подход, който ще изисква законодателство за справяне с неликвидните активи в балансите на финансовите институции", каза Полсън пред репортери.

Председателят на мнозинството в Сената Хари Рийд, демократ от Невада, каза, че очаква "до часове, не до дни" да види предложения.

"Очакваме да работим в тясно сътрудничество с Конгреса за решаването на тази финансова криза и отново да задвижим нашата икономика", отбеляза шефът на Управлението за федерален резерв на САЩ Бен Бернанке.

Полсън и Бернанке не са говорили директно за създаване на фонд. Според републиканеца Барни Франк, който е председател на комисията по финанси към камарата на представителите, има притеснения, че създаването на формална единица, която да изкупува активите, би отнело твърде много време.

Подобен фонд би приличал на създадения в края на 80-те години тръст, който имаше за цел да изчисти лошите задължения и костваше на щатските данъкоплатци 400 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още